Groepsbegeleiding

Omdat in onze tegenwoordige samenleving het heel erg draait om prestatie en resultaat, wil ik kinderen via speelse en creatieve methodieken laten ervaren hoe waardevol ze zijn voor wie dat ze zijn en niet enkel voor wat ze presteren.


Via de opdrachten, maar ook gewoon door samen te zijn, te spelen, te werken en te praten ontdekken ze hun kwaliteiten die ze meedragen in hun hart en waarmee ze zijn geboren. Ze leren op zichzelf en anderen te vertrouwen via de speelse opdrachten.


We maken hindernissen en gevoeligheden bespreekbaar waardoor kinderen ervaren dat ze hiermee niet alleen staan en dat het ook helemaal ok is. We zoeken samen naar oplossingen en de kinderen leren hierbij voornamelijk van mekaar. De nadruk ligt hierbij op de autonomie en de keuzevrijheid van de kinderen. Alles draait bij Hartentroef om het proces, niet om het resultaat.


Ze krijgen bovendien oog voor de kwaliteiten, maar ook de gevoeligheden van anderen waarbij compassie en empathie voor mekaar gestimuleerd worden. Door middel van hele eenvoudige oefeningen en opdrachten kunnen kinderen uit hun comfortzone komen en kunnen ze hun grenzen verleggen.


De huiselijke sfeer en de kleine groepen, maken dat kinderen zich snel vertrouwd voelen. Ze voelen zich daardoor veiliger om bepaalde stappen te nemen en te groeien. En zelfkennis zorgt ervoor dat je sterk staat in het leven. Door je eigen kwaliteiten, maar ook door je valkuilen te kennen weet je beter waartoe je in staat bent en bouw je aan je weerbaarheid. Tijdens deze groepssessies leren ze zichzelf en anderen beter begrijpen. Ze doen aan zelfreflectie en geven feedback aan mekaar. Kinderen experimenteren in een veilige omgeving met sociale vaardigheden en in omgaan met mekaar. Hierbij hebben we steeds aandacht en oog voor het zelfwaardegevoel en de eigenheid van ieder kind. De kinderen worden steeds op een positieve en oplossingsgerichte manier benaderd.De groepsbegeleidingen of kampjes  gaan steeds in de schoolvakanties door. Voor de planning kan je steeds een kijkje nemen in de agenda. We starten om 9u30 en ronden af om 16u30. De prijs voor 3 dagen bedraagt 110€ voor de leeftijd van 7 tot 11 jaar en 125€ voor de tieners. In deze prijs zitten ook een lekkere maaltijd, drank en lekkere (en gezonde) tussendoortjes.

Ik werk in kleine groepjes van minimum 6 en maximum 10 deelnemers. Vertrouwen, veiligheid, respect en aandacht voor mekaar zijn hierbij van groot belang. Bovendien is iedereen welkom!